Мистериозно изчезналите българки, избягали с гаджета от престъпна банда

Продължава търсенето на двете български тийнейджърки от Rowling Meadows High School. Натали на 16 и Велина на 18 години изчезнаха във вторник вечерта и няма връзка с мобилните им телефони.

Bg Voice съобщи, че тийнейджърките са избягали от вкъщи с гаджета, принадлежащи към уличната гангстерска банда Latin Kings, която е най-старата и голяма латино престъпна банда по света.

Според доклад на ФБР за криминалната активност на бандата от 2012-та година, членовете на Latin Kings таргетират млади момичета, които са податливи на манипулация и са готови да избягат от вкъщи. В много от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият доклад описва и как членовете на бандата вербуват момичетата – често в сиропиталища, бежански лагери, търговски центрове и гимназии.

Разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс не потвърдиха информацията за членове на бандата Latin Kings, но казаха, че случаят се разследва като бягство или изчезване. „Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати” казва сержант Буксинзки.

Почти сигурно е обаче, че момичетата са заедно. От дома на Натали Наскова, която е само на 16, липсват дрехи, както и зелената й карта. По закон, ако тя бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление и родителите й ще бъдат призовани да си я вземат. Друг е случаят с Велина Шинтова обаче. Тъй като тя е на 18 години, полицията няма право да я задържи където и да е, освен ако присъствието й не е свързано с извършено престъпление.

Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата. „Освен ако няма извършено престъпление, ние нямаме право да задържаме никой”, казва сержант Букзински. Родителите на двете български момичета молят, ако някой има информация за тях, да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс. „Правим всичко възможно, за да ги открием” казва сержант Буксинзки.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via