fbpx

Мазилка падна по време на час във варненско училище, второкласник пострада

Парче от мазилка с размери метър на 50 см се е откъртило от тавана на ОУ „Христо Ботев“ в „Аспарухово“ по време на час по рисуване на 3 януари, научи Varna24.bg.

От училището потвърдиха за инцидента, при който е пострадал второкласник и съобщиха, че подробна информация е дадена до Регионалния инспекторат по образованието и дирекция „Образование и младежки дейности “ в Община Варна.

„Имаме подадена информация по случая. Паднала е част от мазилката на тавана в класната стая, като при падането е ударила ръчичката на дете от втори клас. Няма сериозни наранявания.

Изпратили сме комисия, която огледа базата и установи, че в още две помещения има рискови участъци с видими пропуквания, които могат да доведат до падане на мазилка. Мазилката, която е паднала, е с размери метър на 50 сантиметра. Успоредно с нашата проверка тече и проверка на Дирекция „Образование“ в Община Варна, откъдето ще вземат мерки за обезопасяването на сградата“, коментира за Varna24.bg началникът на инспектората във Варна Венцеслава Генова.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x