Мъжкият или женският оргазъм? Учените разкриха кой е по-добър

Женският и мъжкият оргазъм често са обект на сравнение, като мнозина се чудят чий е по-добър. Ако питаш лично нас, най-добрият е този на… костенурките.

Епично видео, но да се върнем към темата. Американски специалисти твърдят, че кулминацията при представителите и на двата пола е еднаква.

Масово се смята, че жените се радват на по-наситени оргазми. Целта на авторите на настоящото проучване е била да подложат на тест това схващане. Резултатът се оказал изненадващ дори за тях.

“Според широко разпространеното мнение, мъжкият оргазъм е по-внезапен и експлозивен, докато женският е по-продължителен и не толкова бурен”, отбелязват специалистите от Американската асоциация на психолозите.

Настоящото проучване обаче показва, че кулминацията при двата пола е идентична.

За целите му мъжете и жените е трябвало да опишат с думи оргазмите си. След това 70 професионалисти, сред които студенти по медицина, гинеколози и клинични психолози, са били помолени да прочетат описанията и да преценят дали авторът им е мъж или жена.

Оказало се, че “спецовете” не могат с точност да идентифицират пола на индивида, чието описание са прочели. Това ги е накарало да допуснат, че субективно оргазмът и при двата пола е еднакъв.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via