fbpx

Мъж заплашва с пистолет хора в Борисовата градина (Видео)

Група граждани твърдят, че са били нападани и заплашвани с пистолет от мъж в Борисовата градина. Един от потърпевшите успял да заснеме агресията с телефона си.

Въпросният мъж е окупирал част от парка. Белязал е дърветата в района с червени кръстове и е окачил по тях икони и свои медали и обяви за предстоящи спорни надпревари.

По информация на NOVA въпросният гражданин е Димитър Кисьов, председател на Комисията по планинско бягане към Федерацията по лека атлетика.

Срещу него са подавани множество жалби в полицията през последните месеци. Един от най-сериозните случаи, за които униформените са сигнализирани, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшата жена.

Преди около месец и половина, разхождайки кучето си, тя се разминала с агресивния мъж, който пък носел куп знамена с дълги дървени дръжки. Кучето на жената явно се уплашило и започнало да лае. Тогава мъжът извадил пистолет и стрелял два пъти по домашния любимец – вероятно с газов пистолет.

Потърпевшата казва, че не знае какво е било направено по жалбата, която тя веднага е подала срещу нападателя.

Човекът, който заснема разправията си с агресивния мъж, също бил заплашен с пистолет. Причината – попитал Кисьов дали той е нарисувал кръстовете по дърветата.

Паниката и ужасът в Борисовата градина, причинявани от Димитър Кисьов на граждани, не били от вчера. Запознати разказаха пред Блиц как въоръженият често стряскал хората в горичката, намираща се в близост до Руското посолство. На въпросното място, известно като „Колелото“, тренират редица родни спортисти – не само лекоатлети, а и борци, боксьори и други. Те също са шокирани от поведението на Кисьов, когото познавали от години. „Той не е случаен човек!“, раказаха информаторите ни.

От години Димитър Кисьов оглавява комисията по планинско бягане към Българска федерация по лека атлетика. Също така е и треньор.

На „Колелото“ той се разпореждал като у дома си. „Тази част от парка е моя!“, изцепвал се той неведнъж.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x