fbpx

Мъж се натъкна на „съкровище“ в гаража на баба си

739

Ползвател на социалната мрежа Reddit с име eriegin намери в гаража на баба си суперкола Lamborghini Countach, която е престояла там повече от 20 години.

Според информация на изданието GTspitit, това е една от 321 произведени бройки от модификацията 5000S. Ориентировъчната цена на автомобила е 500 000 долара.

Това Lamborghini Countach, както и още няколко машини, сред които има дори Ferrari 308, са били купено от дядото на eriegin. В началото на 80-те години той имал намерение да открие дилърски център за продажба на ексклузивни коли, но заради скъпата им застраховка се отказал от идеята. Автомобилите били затворени в гараж, а след смъртта на дядото се оказали изоставени.

Моделът Lamborghini Countach 5000S е оборудван с 4,8-литров V12, чиято мощност е 380 к. и 410 Нм въртящ момент. Агрегатът се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. Първите 20 бройки от този автообил са оборудвани с джанти Campagnolo, направени от магниева сплав.

По-рано тази година водещите на предаването The Barn Find Hunte откриха под инвентара в стар гараж два класически автомобили от 60-те години на миналия век – Ferrari 275 GTB и Shelby Cobra 427. Машините са престояли непипнати от никого повече от 30 години, докато собственикът на гаража не е бил уведомен за откриването им.

Източник: automedia.bg

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x