Мъж на 73 г. уби парализираната си съпруга, след признание за предишни връзки

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Христо В. (на 73 г. от с. Градец, общ. Котел).

Той е обвинен за това, че на 05.12.2016 г. в с. Градец, общ. Котел, умишлено умъртвил съпругата си Д. В., като деянието е извършено спрямо лице, което се намира в безпомощно състояние.

Подсъдимият и съпругата му живеели в къща в с. Градец, общ. Котел. Около 10 години преди смъртта си тя получила тежък инсулт. В резултат на това тя била парализирана, като е можела да движи само лявата си ръка, с която се е хранела.

Пострадалата била постоянно на легло, не можела да ходи, а подсъдимият се грижел за нея. На 05.12.2016 г. около 01:00 часа след полунощ двамата се събудили и започнали да разговарят. В процесът на разговор тя започнала да споделя за бившите си връзки с други мъже преди брака им.

Пострадалата споделила на подсъдимия, че преди да се оженят е живяла на семейни начела с трима мъже, през различни периоди от време и едва след като била изгонена от тях се е омъжила за него. Това предизвикало подсъдимият да нанесе побой над съпругата си, независимо от това, че тя не можела да се защити.

Христо В. взел едно дърво от подготвените за горене в печката и нанесъл множество удари по главата на съпругата си. Виждайки потеклата кръв, подсъдимият се уплашил и извикал бърза помощ. Въпреки намесата на лекарите, пострадалата починала ден по-късно.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 11.07.2017 г.

Източник: Novini.bg

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via