fbpx

Мъж изтезавал 9-годишно дете !

361

Районната прокуратура в Генерал Тошево привлече като обвиняем 61-годишния Костадин Д. от село Кардам.

Срещу него прокуратурата е повдигнала три обвинения, извършени спрямо 9-годишно дете. Пострадалото момченце е дете на бездомна майка с две деца, която живеела на семейни начала в дома на насилника.

На 23 януари 2017 г. обвиняемият нанесъл побой с ритници и юмруци на 9-годишния А. В. Вследствие на побоя детето получило контузии, отоци и кръвонасядания по главата, сътресение на мозъка, разкъсно-контузни рани на лигавицата на горната устна и на дланите, както и други увреждания, които обусловили временно разстройство на здравето, неопасно за живота на момченцето.

Според наблюдаващия досъдебното производство районен прокурор, престъплението е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалото момче и с особена жестокост.

По време на побоя 61-годишният Костадин се заканил с убийство на 9-годишното дете и го изтезавал, като му нанесъл множество удари с ръце и крака по главата и тялото – престъпление. Така той причинил на момчето силни физически болки и психическо страдание.

61-годишният безработен Костадин е задържан с постановление на Районната прокуратура в Генерал Тошево за срок до 72 часа.

Внесено е искане в Районния съд в града за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо него. Съдебното заседание е насрочено за утре, 27 януари 2017 г., от 10 часа.

Обвиняемият е вдовец, а приложената по делото характеристика показва, че насилие е упражнявал и спрямо покойната си съпруга.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x