Мария Илиева проговори за мистериозното убийство в Куцина (Видео)

Мария Илиева има ключова роля за разплитането на убийството в Куцина през 2010 г., когато нейният съпруг Йордан Йорданов издъхва след няколко удара в главата. Като виновник за смъртта е осъден едноръкият музикант Владимир Илиев, който е в затвора.

Ново разследване на търновски криминалисти преди 5 месеца обаче посочи като истински убиец британеца Малкълм Шейн, който е настоящият мъж на Мария.

Двамата са направили самопризнания след детектор на лъжата преди пет месеца, но след това са се отказали от тях.

В момента прокуратурата трябва да реши дали да възобнови делото.

По телефона пред trafficnews.bg Мария троснато обяснява само: „О*икахте ме, ос*ахте ме, не искам да разговарям с вас. Ако бях избягала, щях да си взема децата“.

В собственоръчно написаните обяснения Малкълм Шейн признава, че на 1 ноември 2010 г. вечерта отишъл с колата в село Куцина. Паркирал я близо до къщата на Йордан Йорданов – Даньо Лудия, където се видял с жена му Мария, с която тайно поддържали връзка.

Тя му казала, че мъжът ѝ го няма вкъщи. Шейн изчакал малко и видял как Йордан се прибира. Видимо пиян, мъжът паднал пред портата. Мария попитала Малкълм какво е станало. Той и отговорил, че Лудия е паднал и да се прибира вкъщи. Когато жената вече била вътре, британецът ударил Йордан по главата с кол, който изтръгнал от близка ограда. След това си тръгнал с колата към Велико Търново, изхвърляйки по пътя пръта, с който извършил убийството. Прибрал се вкъщи и легнал да спи.

От обясненията на Мария става ясно, че няколко месеца по-късно Малкълм й споделил, че направил грешка спрямо нея и Йордан, но не уточнил какво има предвид. Вдовицата обаче била наясно какво се е случило във фаталната вечер, но го запазила в тайна. Четири месеца след убийството тя и Малкълм заживели заедно. През 2015 г. официално се оженили, а след това им се родили и две деца.

Видео:

Малкълм и Мария дават показания два пъти в края на 2018 г., като и в двата случая признават вината си за смъртта на Йордан. Няколко дни по-късно обаче се отказват от казаното. Отричат и днес, че са извършили престъпление.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via