Майката на Джулиан Асанж нападна Тереза Мей и президента на Еквадор Ленин Морено

Майката на Джулиан Асанж нападна премиера на Великобритания Тереза Мей заради ареста на сина ѝ. Според нея, тя се опитва да отклони вниманието на обществото от Брекзит, съобщава „Дейли Стар“.

В гневно съобщение в Туитър Кристин Асанж изригва и срещу президента на Еквадор Ленин Морено и съдията, обявил сина ѝ за „нарцисист“, защото пропуснал мярката си за неотклонение.

Кристин Асанж написа, че Мей „се опитва да отклони вниманието от нейната собствена бъркотия с Брекзит като окуражава бандитския, брутален и незаконен арест на моя смел, измъчван син и журналист с много награди“.

Тя избухва и срещу начина, по който Еквадор престана да закриля сина ѝ. „Срам за теб, Ленин Морено. Дано хората на Еквадор ти отмъстят, мръсен, подъл, изгнил предател. Дано лицето на моя изстрадал син те преследва в безсънните ти нощи! Дано твоята душа се гърчи цяла вечност в мъченията на чистилището така, както ти измъчва моя обичан син“, написа Кристин Асанж.

След ареста в посолството на Еквадор, основателят на „Уикилийкс“ беше изправен пред съдия Майкъл Сноу, който заяви: „Неговото твърдение, че не е имал честно изслушване, е смехотворно. А неговото поведение е на нарцисист, който не може да преодолее собствените си егоистични интереси“.

По този повод Кристин Асанж написа: „Един британски съдия не може да прави такива изказвания. Това е скапан съдебен процес“.

Тя твърди още, че синът ѝ е задържан без обвинение, както и че е бил лишен от „чист въздух, слънце и физически упражнения“. Било му отказвано да получи медицинска и зъболекарска помощ в продължение на години.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x