Майката на Банев проплака

Това е много сериозно обвинение, особено към мен, човекът, който 34 години е работил само в областта на културата. Участвала съм само в 2 дружества.

Това заяви майката на Николай Банев – Мария в ефира на bTV по повод обвиненията, че е участвала в организирана престъпна група.

“Никъде не може да се намери документ, в който аз да съм участвала с някакви средства, да съм изтеглила някакви заеми. Аз мисля, че и снаха ми и синът ми са дисциплинирани хора. Ние вкъщи умуваме кое е истината. Не са искали да избягат в чужбина”, посочи още тя.

Банева коментира и обвиненията за телефона в килията: „Не знам има ли такава история, може да е подхвърлен. Аз дори сокове не му нося. Относно това, че искал да води по телефона хибридна война с помощта Русия, това не е вярно. Истината е, че Николай и Евгения имат много приятели руснаци, които са идвали на фестивали в „Русалка”, но чак хибридна война…” Що се отнася до фалита на „Полимери”, тя се оправда, че е имало причини за това.

„Имаше сериозни обективни причини. Нямаше суровини, Лукойл спря да подава химикали, НЕК имаше да дава на Николай 50 милиона. Но не искам да говоря конкретно, тъй като не съм страна.” Мария Банева спомена и мераците на снаха ѝ Евгения Банева да депутат. „Зависи изцяло от нея. Тя е възпитана и образована, знае няколко езика. Арестът не е причина за нейната кандидатура. Зад нея вече стои инициативен комитет от видни общественици.”

„Синът ми помагаше в кампанията за първото президентство на Георги Първанов. При всички случаи Николай е човек с леви убеждения, пак се тиражира този момент, че моят съпруг беше активен борец против фашизма, но те го одобриха за такъв без негово знание на 9 септември 1989 година. Това е преди промените, които настъпиха, имаше антифашитски съюз, имаше хора, които са знаели, свекърът ми е антифашист от 1923 година. Не знам по какъв начин Николай е помагал на Георги Първанов, но доста солидно е помагал. Вероятно е давал пари, или пък е помагал с коли или с други неща. Не знам подробности, но е помагал, и само в тази кампания.”

Тя бе запитана директно от Антон Хекимян имат ли семейство Баневи 1 милиард в швейцарска банка.

„Категорично не. Евгения, с която много се уважаваме и една културна жена, вече каза, че ако има такова нещо, нека държавата да изземе всички пари до последния лев.”, лаконична беше Мария Банева. Майката на Банев проплака и, че в момента не са заможно семейство.

“Чудим се как да гледаме децата във Франция. Децата са в Ница в един английски колеж, който е много добър и много им харесва. Разполагам с пенсия от 340 лв. Ние в семейството сме живели заедно. Нормално е да ми помага.”, заяви още тя.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via