Майка на 6 деца се сби с жена и полицай в Кърджали

28-годишна жена бе осъдена за нанесена лека телесна повреда на полицейски орган по хулигански подбуди.

На 16 май 2016 г. , в Кърджали Сание Е. нападнала своя съгражданка пред приемната на полицейския инспектор в центъра на града. Тя започнала да я бие, защото й дължала пари. Служителят на МВР разпоредил на Сание E. незабавно да преустанови побоя, но тя не се подчинила. Започнала да ругае и полицая. Той се опитал да я отдръпне от другата жена, за да спре да й нанася удари. Сание Е. не се подчинила.

Когато инспекторът се опитал да й постави белезници, тя започнала да го удря с ръце, наранила го с нокти и го изритала. По делото е била назначена психиатрично-психологична експертиза, която доказала, че Сание E. е била в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Поради установени по делото многобройни смекчаващи отговорността обстоятелства – чисто съдебно минало, изразено пред съда съжаление за извършеното, тежко семейно и материално състояние – майка на 6 деца, които отглежда сама, на Сание E. е наложено наказание от Районен съд-Кърджали – „пробация“ със следните пробационни мерки – „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 8 месеца, два пъти седмично, „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 8 месеца и „Включване в програми за обществено въздействие“ за срок от 8 месеца.

Присъдата не е обжалвана, влязла е в сила и предстои изпълнението й.

Може да харесате и