Майка на 3 деца сбъдна мечтата си, завърши с отличие Mедицинския колеж във Враца

​Илияна Гошова Векова, която е майка на три деца, сбъдна мечтата си и завърши с пълно отличие филиала на медицинския колеж „Проф. д-р Иван Митев“ във Враца, пише BulNews.bg.

Борбената врачанка, на която животът е предлагал доста изпитания, от най-ранно детство е мечтаела да бъде медицинска сестра. До преди няколко години желанието й изглеждало далечно и неосъществимо, но силната й воля и характер я накарали да рискува и да се опита да осъществи мечтата си.

Илияна тайно кандидатствала в колежа, като криела дори от съпруга си Николай. Когато разбрала, че е приета да следва за медицинска сестра му съобщила радостната новина, а той застанал плътно до нея в осъществяването на мечтата й.

Битката на Илияна била голяма, защото вече имала две деца – 13-годишната Никол и 10-годишния Даниел, за които да се грижи, а по време на следването на бял свят се появил и Александър, който в момента е на две годинки.

Когато забременяла с третото си дете всички увещавали Илияна да прекъсне следването, но тя не се отказала, защото в появяването на Александър виждала истинско чудо. Преди да забременее с него жената претърпяла операция, при която й казали, че повече няма да може да има деца.

Най-голямата благодарност за успеха си Илияна изпитва към своята покойна баба, която я е отгледала и я е направила борбен човек, който не се отказва и гони мечтите си. Именно за това врачанката пише специално посвещение за постигнатия успех:

„Днес е един специален ден, сбъднах една мечта. Посветих този ден на жената която ми даде цялата обич на света! На жената която не се отказа от мен и вярваше в мен. На жената която ще ми липсва винаги и която много обичам – моята Баба. Зная, че е някъде там и че се радва с мен. Благодаря на хората които повярваха в мен и бяха до мен, и на тези които не повярваха в мен. Аз успях“.

Следващата стъпка в живота на Илияна е да започне да практикува професията си. Тя е кандидатствала в различни лечебни заведения, но предпочита да практикува в МБАЛ „Христо Ботев“.

Единственото, което притеснява врачанката за евентуалната й работа в болницата, е дали проблемите в здравното заведение ще се оправят кардинално и ще има ли проблеми с изплащането на трудови възнаграждения.

 

Може да харесате и