Мафиотски бос излезе от затвора на 100-годишна възраст

Джон „Сони“ Франзийс – един от бившите босове на престъпната мафиотска фамилия Коломбо, е освободен в петък от затворническа болница в Масачузетс на 100-годишна възраст.

Преди освобождаването му Франзийс е най-възрастният затворник в системата на федералните затвори в САЩ.

Франзийс прекарва по-голяма част от живота си, влизайки и излизайки от затвора. Той е освобождаван условно най-малко шест пъти.

За последно той влиза в затвора през 2010 г. на 93-годишна възраст, с присъда за рекет, в това число и на стриптийз клубове в Ню Йорк.

Франзийс е оправдаван по няколко дела за убийство през последните десетилетия. През 1967 г. обаче е осъден на 50 години затвор за участието си в заговор за банков обир.

Освободен е от затвора много преди да излежи пълната си присъда.

Когато присъдата му от 50 години затвор е произнесена, отчуждената съпруга на Франзийс заявява пред New York Daily News: „Ще бъда шокирана, ако той не доживее до 100 г. Този човек без проблем може да излежава присъдата си на челна стойка.“
Франзийс прекарва общо 40 години от живота си по затворите.

Един от осемте сина на Франзийс – Майкъл, потвърди освобождаването на баща си от Федералния медицински център във Форт Девънс, Масачузетс.

„Официално е! Татко е освободен! Свободен човек на 100 години! ХВАЛА НА ГОСПОД!,“ написа Майкъл Франзийс в Twitter.

Франзийс, чиято молба за предсрочно освобождаване е отхвърлена през юли 2016 г., е напуснал медицинския център в инвалидна количка и възнамерявал да отиде при дъщеря си в Бруклин,Ню Йорк.

Макар че Франзийс избягва присъда за много от престъпленията, за който е подозиран, разследващите власти успяват да го запишат през 2006 г., докато обяснява на информатор своя метод за освобождаване от трупове, информира CBS News.

„Разчленяваш жертвата в детски басейн. Пускаш частите от тялото в микровълнова печка. Натъпкваш ги в кофите за боклук. Трябва да си търпелив,“ пише CBS, цитирайки Франзийс.

Източник: Profit.bg

 

Още статии в тази категория