fbpx

Любимите храни на 5 от най-жестоките диктатори в историята

Дори и най-ужасните тирани трябва да се хранят.  А кои са любимите им храни ?

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ир (баща на сегашния диктатор Ким Чен-ун) обожавал супа с месо от акула и месо от куче. Смятал е, че тези храни му дават имунитет срещу болести. Също така съществуват легенди, че имал специални служители, които отсявали зрънцата ориз, които той яде, за да са с точно еднаква форма.

Адолф Хитлер не си падал по месото. Към края на Втората световна война консумирал само картофено пюре и зеленчукови бульони. Освен това бил параноичен и се страхувал, че някой ще го отрови. Затова винаги карал някой да опитва храната му, преди да я яде.

Любимите храни на 5 от най-жестоките диктатори в историята

Йосиф Сталин пък не изневерявал на традиционната кухня на родната си Грузия. Много обичал сливи и нар, както и орехи. Един от личните му готвачи бил Спиридон Путин – дядо на настоящия руски президент Владимир Путин.

Бенито Мусолини не бил много претенциозен към хранат. Харесвал обикновени салати, като условието било да са с много чесън и зехтин. Обикновено ядял със семейството си вкъщи, като всички трябвало да бъдат седнали на масата преди пристигането му.

Военният диктатор на Уганда Иди Амин обичал печено козе месо. Твърди се още, че изяждал по 40 портокала на ден, наричайки плода „природната Виагра“. Има и митове, че е бил канибал, но те не са доказани.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x