fbpx

Логистични проблеми забавят iPhone 8

519

Пазарният дебют на новия смартфон на Apple най-вероятно ще се забави заради дефицит на части и компоненти, предвижда Мин Чи Куо, известен с точните си прогнози.

В миналото аналитикът е разкривал характеристиките на предстоящите „айфони“ месеци преди премиерите им. Според Куо най-сериозни логистични главоболия създава 3D-датчикът на предната камера на iPhone 8.

Притеснения в Apple предизвиквал и скенерът за пръстови отпечатъци, чието вграждане в екрана било крайно сложно, а в Купертино твърдо се били отказали от физически бутон Home.

Куо твърди, че съществува реален риск стартът на производството да трябва да бъде отложен от август-септември за октомври или дори ноември и заради трудностите, които може да срещне Samsung с доставките на достатъчно OLED-екрани.

Мнението на Куо поддържат и други специалисти. Брайан Уайт от Drexel Hamilton също прогнозира, че Apple надали ще успее да пусне новия iPhone в продажба преди декември. Експертите на Cowen & Company пък предвиждат забавяне с 4-6 седмици.

Източник: fakti.bg

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x