Логистични проблеми забавят iPhone 8

Пазарният дебют на новия смартфон на Apple най-вероятно ще се забави заради дефицит на части и компоненти, предвижда Мин Чи Куо, известен с точните си прогнози.

В миналото аналитикът е разкривал характеристиките на предстоящите “айфони” месеци преди премиерите им. Според Куо най-сериозни логистични главоболия създава 3D-датчикът на предната камера на iPhone 8.

Притеснения в Apple предизвиквал и скенерът за пръстови отпечатъци, чието вграждане в екрана било крайно сложно, а в Купертино твърдо се били отказали от физически бутон Home.

Куо твърди, че съществува реален риск стартът на производството да трябва да бъде отложен от август-септември за октомври или дори ноември и заради трудностите, които може да срещне Samsung с доставките на достатъчно OLED-екрани.

Мнението на Куо поддържат и други специалисти. Брайан Уайт от Drexel Hamilton също прогнозира, че Apple надали ще успее да пусне новия iPhone в продажба преди декември. Експертите на Cowen & Company пък предвиждат забавяне с 4-6 седмици.

Източник: fakti.bg

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via