Лепа Брена изрече голямо признание към българите и разкри дали ще спира да пее

Символът на сръбската музика Лепа Брена винаги е жънела голям успех с изявите си на българска сцена, а хилядите  фенове нямат търпение да я видят отново.

Голямата сръбска звезда ще изпълни на живо най-хитовите си песни от цялата си кариера като „Ti si moj greh“, „Pazi kome zavidis“, „Luda za tobom“, „Ja nemam drugi dom“, „Udji slobodno“, “Ljubav nova”, “Carica”.

Мисис Живойнович, как се чувствате като звезда на Балканите?

-Страхотно.

Какво всъщност представлява кафанската култура?

-Тази култура е единствена по рода си. Вие, българите, знаете какво е механа. Между кафана и механа има много общи неща, но основната разлика е, че в кафаната храната е на второ място – след музиката и алкохола.

Противниците на балканската музика заявяват, че репертоарът на тази култура е ограничен и вече изчерпан. Съгласна ли сте с подобни твърдения?

-Противниците на балканската музика ще продължават да провокират музикалните вкусове. Не е лесно да се противопоставяш на нещо, което е харесвано от толкова много хора. Балканската музика прогресира неимоверно с всяка изминала година.

Българите все още говорят за онзи ваш концерт на националния стадион “Васил Левски” през 1990-а, посетен от близо 100 000 зрители. Какво си спомняте от онзи ден?

-Спомням си, че бях решила да пея още една-две години, но когато застанах на онази сцена, осъзнах, че музиката е моят живот.

Страната ви бе раздирана от войни и конфликти. Според вас кое помогна на вашия народ да ги преодолее и преживее?

-Музиката, любовта и надеждата. Когато нещата станат трудни в политическо отношение, остава надеждата, че хората могат да се обединят против войната, за да запазят мира.

Пресата неведнъж е писала за проблеми в отношенията с вашия съпруг Слободан Живойнович, но въпреки всичко успяхте да запазите брака си. Щастливи ли сте? Каква е тайната на една звездна двойка да оцелее в светлината на прожекторите?

-Всяка едно семейство преминава през различни трудности по време на съвместния си живот. За мен най-важните неща, които поддържат брака, са доверието, разбирането и компромисът.

Още ли се увличате по баскетбола и как успявате толкова успешно да се борите с времето?

-Както казва Мик Джагър: Времето е на моя страна.

Защо избрахте Пловдив за следващия ви концерт в България през 2017 г.? Какво очаквате от шоуто?

-Заинтригувана съм от начина, по който българите се забавляват на моите концерти. Затова се опитвам всяка година да концертирам поне в един български град.

Плъзнаха слухове, че след концерта ви в Пловдив ще се сбогувате със сцената. Наистина ли смятате да приключите с пеенето?

-Слуховете са си слухове. В скоро време не очаквайте да престана да пея и да правя концерти.

Източник: “Марица”

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via