Lenovo показа сгъваем телефон-таблет

След появата на iPhone през 2007 г., потребителите на смартфони успяха да привикнат към определена форма на съвременния телефон.

В последно време се увеличава размерът на екрана и неговата резолюция, нараства и производителността. Така концепцията на устройствата остава като отпреди 10 години.

Вече не. Lenovo Folio е телефон, в който компактността се съчетава с голям екран, типичен за таблета.

На конференцията Lenovo Tech World 2017 бе показана концепция на сгъваем телефон-таблет Lenovo Folio, за който по-подробно разказва Surur на страниците на SPoweruser.

Устройството разполага с гъвкав сензорен екран, като размерът му може да се променя от 5.5 инча до 7.9 инча. Базира се на чипсет Snapdragon 800, който представлява апаратна платформа от 2013 г. Резолюцията на екрана не е обичайна – тя съчетава възможностите на смартфона и таблета. Става дума за 1920 x 1440 пиксела.

Тези технически характеристики може нищо да не говорят на потребителите, тъй като показаният модел е само концепция.

Докато се появи на пазара, той може съвсем да се промени. Така новите компоненти ще бъдат по-адекватни на съвременните изисквания.

Радиусът на извиване на устройството е 4.2 милиметра. Това е доста добре замислена технология. Сред преимуществата следва да отбележим възможността за влагане на по-голяма батерия.

Телефонът поддържа e-SIM и работи с операционна система Android 7.0. Това донякъде води до удивление, тъй като компанията обичайно използва в подобни устройства вече познатите ОС Windows и Android (пример за това е Lenovo Yoga Book).

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via