Кубрат Пулев осъди вестник “Уикенд” за клевета

Боксьорът Кубрат Пулев е осъдил вестник “Уикенд” за клевета, като съдът му е присъдил обезщетение от 17 000 лева.

Това става ясно от публикация на спортиста във Facebook.

Пулев заведе дело заради статия от 10 декември 2016 г. покрай мача му със Самюел Питър в София.

Публикацията беше озаглавена “Кубрат лапна 1 милион долара от цирка в “Арена Армеец” с подзаглавие “Нигерийското кюфте Самюел Питър стана боксова круша срещу 100 000 евро”.

Пулев публикува изпълнителен лист от 3 януари, в който се посочва, че издателят на “Уикенд” “Ню медия груп” трябва да му заплати 7000 лева обезщетение за “претърпени неимуществени вреди, следствие на обидни и клеветнически твърдения”, както и 6000 лева обезщетение за имуществени вреди заради използването на снимки без право.

“Ню медия груп” трябва да плати на Пулев и разноските по делото, които са на стойност 1967.52 лева.

“В България има закони и те трябва да заработят с пълна сила и самите ние, гражданите, трябва да спомогнем за това чрез контрола, на който имаме право. От нас обаче се иска да бъдем будни и непримирими, да не се превиваме, а да си отстояваме правата докрай. Да не приемаме с равнодушие беззаконието и да не толерираме анархията”, заяви Пулев.

“С личен пример и битка за общественото благо ще превърнем страната си в едно по-добро място за живеене. Нека имаме повече вяра в българската правосъдна система. В нея работят и почтени хора, истински, умни и смели. Благодаря и на адвокат Петър Петров за работата и професионализма”, пише още Кобрата.

Следвайте ни в социалните медии