fbpx

Красива и здрава коса с вишни и бира

Ултравиолетовите лъчи разрушават горния слой на косъма, а ако не вземете мерки, пораженията стигат до сърцевината му. Затова шапката и слънцезащитното средство са задължителни.

Нанасяйте предпазния лосион на чиста и влажна коса. Ако нямате, по-добре да използвате лосион за тяло, но да не излизате с незащитена глава. След като се приберете, измийте косата с шампоан.

При редовно използване на специални маски няма да допуснете сериозни щети. Ако косата ви е суха, след измиване нанесете смес от 2 с.л. сметана, 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. лимонов
сок. След 15 минути изплакнете с топла вода.

При мазна коса помага маска от по 1 ч.л. нискомаслена извара, мляко и лимонов сок, смесени с 2
с.л. пюре от вишни. Нанесете я на косата и втрийте добре в скалпа. След 10-12 минути измийте с топла вода и облейте със студена.

За нормална коса смесете 1 суров жълтък с 1 с.л. зехтин, 1 с.л. мед и 1 ч.л. вишнев сок. Дръжте маската 20 минути и я измийте с топла вода.

Ако косата ви е станала крехка от слънцето, а връхчетата цъфтят, втривайте витамин Е, който се продава като маслен разтвор в аптеките. След 20 минути нанесете на косата разбит суров жълтък и след 15 минути измийте. Добре е да не използвате шампоан.

Боядисването на косата винаги я изсушава допълнително. За да намалите пораженията, преди всяко миене я подхранвайте.

Намажете обилно със затоплено кисело мляко, увийте главата с кърпа и след 30 минути влезте под душа След него напръскайте косата с подкиселена с лимон топла бира.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x