Корнелия Нинова даде отговор на Гинка Върбакова

3 млн. българи трябва да стоим и да чакаме благоговението на Гинка Върбакова да си прехвърли ли акциите и да се поддаде ли на политическия шантаж или не.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на съвместното заседание в парламента на Комисиите по енергетика и контрол над службите, на което се обсъжда сделката за ЧЕЗ, предаде Novini.bg.

“Правителството е знаело за тази сделка. Нещо повече дори – държавата се е ангажирала с нея. Службите са информирали навреме какво се случва. Това чухме днес. Институциите са с вързани ръце, защото нямат такива правомощия.

Най-важното в този казус е да защитим правата на 3 млн. българи. Бойко Борисов излъга, че всички институции проверяват сделката за ЧЕЗ. Институциите не могат да започнат такива проверки, защото нямат законови правомощия и са безсилни”, категорична беше тя. Нинова се обърна и към изпълнителния директор на Българската банка за развитие.

“Г-н Мавродиев, затова сте тук, защото сте единствената държавна банка. Не е вярно, че не сте длъжни да информирате правителството за дейностите си.

Съветвам ви да отидете в секретното деловодство, където има един хвърчащ лист, предоставен от премиера Бойко Борисов и да видите какво пише там за вашата банка“, каза червеният лидер.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via