fbpx

Корнелия Нинова обеща държавата да купи ЧЕЗ, ако БСП спечели изборите

353

При спечелване на изборите, ще направим всичко държавата ни да купи „ЧЕЗ България“.

Председателят на БСП участва в срещата на лидерите на партии от страните от Вишеградската четворка, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

По време на срещата на лидерите на партии от страните от Вишеградската четворка – Чехия, Полша, Унгария и Словакия, плюс Хърватия и България, председателят на БСП Корнелия Нинова проведе двустранна среща с Павел Поц -eвродепутат и представител на Чешката социалдемократическа партия, която участва в правителството на Чешката република. На нея беше обсъдена сделката за продажбата на „ЧЕЗ България“ на „Инерком“, чийто собственик е Гинка Върбакова. Нинова представи пред чешката страна доклада по казуса на Временната парламентарна комисия на българското Народно събрание. Тя запозна чешките си колеги с позицията на БСП.

“Тази сделка е непрозрачна, с подставени лица, тя засяга националната сигурност на България и сигурността на близо три милиона българи”, заяви Нинова. Тя обясни, че досега от БСП са предприети всички парламентарни и законови мерки тя да бъде спряна.

“Тъй като чешката държава е собственик на акции в ЧЕЗ, моля информирайте чешкото правителство, че при спечелване на избори в България, БСП ще предприеме необходимите действия – българската държава да се заяви като кандидат-купувач и да участва в процедурата по продажбата. Ще работим за това – България да си върне собствеността върху тези активи. Във вашите държави те са държавна собственост. За нас това е въпрос на национален суверенитет”, завърши Корнелия Нинова.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори