Кораб с 2000 автомобила се запали и потъна

Porsche се видяха принудени да възобновят производството1 на 911 GT2 RS.

Кораб на Британския флот се е връщал към Плимут, след деветмесечно плаване, когато получил сигнал за тревога от 28,000-тонен търговски кораб, на който екипажът се борил с пожар и бил готов да напусне борда.

27-членният екипаж е бил спасен от моряците на военния кораб HMS Argyll.

Запаленият кораб бил поел курс към Бразилия, натоварен с коли за милиони. Сред автомобилите е имало и четири Porsche 911 GT2 RS, чиято единична цена е над половин милион лева, пише Traffic News.

Бразилските купувачи, чакащи своите коли, са получили следното писмо от немския автопроизводител: „Съжаляваме да ви съобщим, че заради пожар, кораб на транспортната компания Grimaldi, който транспортираше вашата кола, потъна на 12 март 2019 г. Поради тази причина вашето GT2 RS не може да бъде доставено. Както знаете, Porsche прекрати производството на 911 GT2 RS през февруари 2019 година и при други обстоятелства нямаше да е възможно да ви дадем друга кола. Но заради създалата се ситуация, и тъй като сте лоялен и ценен клиент на нашата марка, Porsche реши да възстанови производството на GT2 RS в Германия и вашият автомобил ще бъде произведен през април, а доставен през юни.“

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via