Колко е голям меракът на Слави Трифонов да прави партия

Слави Трифонов и особено хората около него много искат да имат политическа формация. Това смята политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея не е ясно доколко тв водещият има възможността да покрие очакванията на обществото за реформа.

“Тези хора, които са шоумени, достатъчно ли е? Аз ще кажа категорично “не”. За парламента е необходима експертиза, трябват подходящи хора, защото отново българинът ще бъде разочарован. До този момент виждам в това шоу вътрешна енергия и мотивация, отколкото експертиза”, отбеляза Христова.

Тя изказа мнение, че на предишните избори Трифонов се е поколебал дали да поеме такова лидерство. Не се знае какво ще стане обаче, ако ГЕРБ и БСП не се съобразят с очакванията на хората.

“Ако политическите партиите ГЕРБ и БСП не могат да се обединят в това да реализират и да отговорят на тази потребност, това означава, че те зорлем ще направят проект, защото се отваря ниша, която не е запълнена”, коментира Христова.

Социологът Мира Радева пък смята, че Слави има зад себе си конкретен политически проект и иска да спомогне за промяна на системата. И добави, че Трифонов има политически амбици още от 1997 г.

“Той има огромно медийно влияние, но има зад себе си и конкретен политически проект. Ние видяхме, че 2,5 милиона повече отколкото която и да било партия в парламента отидоха да гласуват за мажоритарен избор. Според мен парламентът допусна груба грешка, гласувайки против този референдум”, заяви тя пред България он еър.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via