Кои са най-желаните дестинации от българите за Великден

280 000 българи ще пътуват тази година около Великден. 210 000 от пътуванията ще бъдат в страната с близки роднини или почивка в хотел. Около 70 000 българи ще пътуват в чужбина.

Традиционно най-желана дестинация от нашенците е Гърция, където условията ще бъдат подходящи за плажуване. Около 45 000 българи ще прекарат празниците в южната ни съседка.

Топ 3 от по-далечните дестинации според туроператорите са Италия, Русия и Мароко. Около 1000-1200 лв. излиза цената на пакет нощувки и самолетни билети за празника в Италия.

В Русия Великден се отбелязва с особена пищност и затова има засилен интерес към Москва и Петербург. Едноседмичен пакет там излиза два пъти повече отколкото в Италия.

Мароко привлича туристите с ниските си цени и според туроператорите е като алтернатива на Дубай. Средната цена на човек варира в зависимост от времето на записване. Колкото по-рано е направена резервацията, толкова по-евтино ще бъде пътешествието.

Сред останалите желани дестинации са Охридското езеро в Македония, както и близките градове в Сърбия, съобщава БНТ.

Тази година се забелязва разнообразие в офертите и във възможностите за почивка. Експертите смятат, че съотношението цена-качество се запазва.

България се оказва изключително привлекателна дестинация за гражданите на съседните държави, които планират да посетят страната ни около Великден, сочат данни на Института за анализи и оценки в туризма.

Тази година Великденските празници в католическия и православния свят съвпадат. Туроператорите отчитат ръст на записванията и голяма част от хотелите по родните ни курорти вече са резервирани.

Най-голям наплив от чужди туристи се очаква от Гърция. Ще дойдат туристи от Германия, Австрия и Италия.

Най-търсени остават 3-дневните пакети с включени уелнес и спа процедури. Цените започват от 25 лв. за легло в квартира и стигат до 110 лв. в хотел с включена закуска и вечеря на човек.

Източник: economic.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via