Клавдия е била заключена в апартамент в Русе три седмици

Жертва на продължително домашно насилие заяви, че институциите са безпомощни да спрат тормоза, на който е подложена

Жертва на продължително домашно насилие заяви, че институциите са безпомощни да спрат тормоза, на който е подложена и да защитят нея и децата й.

Клавдия Дали посочи, че е изчерпала всички възможности, а полиция, социални служби, закрила на детето и прокуратура неглижират случая и риска, на който са изложени. „Изводите бяха, че това са семейни проблеми, а след бракоразводното дело социалните служби представяха доклади, които са написани формално без среща с децата”, коментира Дали в ефира на БТВ.

Адвокатът на майката Елена Кръстева добави, че социалните са констатирали, че бащата е агресивен и упражнява насилие спрямо детето и майката, но не са класифицирали децата като такива в риск. Също така пишат и че бащата има добър родителски капацитет, добави тя.

Клавдия сподели и за отношенията им. Двамата имат момиченце на 2 годинки, а всеки поотделно има по едно дете от предишна връзка. Клавдия има дъщеря на 7 към момента на срещата им през 2013 година, а Радослав син на 11.

Първият сигнал, че нещо не е наред Клавдия получила когато Радослав поискал двамата да имат общо дете, заявявайки, че децата им от предишните връзка са „некачествени” и „за нищо не стават”.

„Забременях и тогава видяхме първият потресващ случай спрямо сина му. Той беше взел играчка от дъщеря ми, което са нормални детски неща. И Радослав го повали на земята и започна да го рита. Той плачеше и молеше да бъде спасен. И моята дъщеря е удрял, налагал й е унизителни наказания. Не й даваше да спи до мен, искаше да спи със сина му в една стая и едно легло, макар да са деца от различен пол и без родствена връзка”, разказва за преживяното Клавдия.

Ужасът продължава – по думите й е била пребивана по време на бременността, а Радослав е отсъствал от работа под претекст, че тя има нужда от помощ с децата, за да изчака да й минат нараняванията и да няма възможност да си извади медицинско.

Клавдия е била заключена в апартамент в Русе три седмици, отново пребита. Тогава е била на очни занятия в университета, а Радослав е пристигнал да иска да си оттегли молбата за развод. По думите й той й е взел телефона, а докато е спял, тя успяла да си направи няколко снимки на отоците и синините.

Клавдия е категорична – съдът цени само експертизи и свидетели. „В България институциите не могат да реагират на домашно насилие, законът е нов, а социалните работници не могат да разпознаят домашното насилие”.

Радослав отрече всички обвинения. По телефона той коментира, че нищо от думите й не е истина, а насилието е упражнявано върху него от нейна страна. „Насилие имало упражнявано от нея към мен благодарение на патологичната й ревност. Не знам каква сензация се търси”, заяви той.

Той посочи, че Клавдия има проблеми с психиката, минала е през няколко психиатъра и има предписани медикаменти.

Радослав обвини бащата на Клавдия в опит за убийство пред полицейски патрул. „Тогава той ме причака пред блока на майка ми. Беше пиян, влезе и започна да дърпа дъщеря ни. Тя се разплака и когато я взех от ръцете му той ни блъсна. Моят приятел, с когото бях, го блъсна и после Радослав го преби”, описа ситуацията Клавдия.

Адвокатът й добави, че тъй като тя има заповед, полицаите, извикани на мястото, е трябвало да го арестуват. Но не са го направили, въпреки че при нарушаване на заповед за защита извършителят се задържа и предава на прокуратурата.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via