Като на кино! Избягал затворник от Бургас се представи за брат си, за да го оперират

Обявен за издирване с Европейска заповед 56-годишен мъж е задържан в Бургас след операция в Клиниката по кардиохирургия “Аджибадем Сити Клиник”. Сцената, достойна за екшън филми, се разиграла вчера около обяд.

Мъжът постъпил в лечебното заведение, заявил, че се нуждае от спешна операция и се представил за 62-годишния Симеон от гр. Мартен, обл. Русе. Обяснил на лекарите, че е забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време. Пациентът е подготвен за оперативна намеса, като според медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас.

Кардиооперацията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило. Те веднага алармирали полицейските служители, че пациентът злоупотребява със самоличност.

Операцията приключила успешно и здравословното му състояние на съмнителния тип е стабилизирано.

Безупречните действия на полицейските служители разкриват, че пациентът не е 62-годишният Симеон, а брат му Георги. 56-годишният мъж е обявен за общодържавно издирване от август 2015 г., когато след домашен отпуск от затвора в Белене, където изтърпявал присъда за извършени измами, не се завърнал.

Използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62-годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

След като Георги излязъл от упойка и по преценка на лекарския екип за липса на фактори, застрашаващи здравословното му състояние, е приведен в бургаския затвор.

 

Може да харесате и