fbpx

Каните се да подарите букет цветя, а знаете ли какво послание изпращате с тях?

Пролетта носи цветя, а цветята внасят един интересен свят. Те не са само красиви, но имат и символично значение.

Подарявайки цветя, ние не просто поднасяме букет, а и изпращаме силни послания към хората, които обичаме. Пролетните цветя са сред най-предпочитаните за подарък или поднасяне на мил жест.

Сред тях са: божурите, герберите, лалетата, зюмбюла и далиите.

Божурите са символ на богатството, щастието в брака и всички силно романтични неща. През сезона на божурите поставете в хола си голям букет, който има обединяваща сила!

Герберите пък са символ на невинност, чистота и красота Цветовете им също могат да имат отделни значения. Жълтите носят смисъл на веселие, червените – страст и енергия, розовите – спокойствие, оранжевите – здраве, а бялото е за по-взискателните умове.

Лалетата, също като слънчогледите, обичат слънчевите лъчи и са склонни да се накривяват под странни ъгли, търсейки най-добрата осветеност. Това ги прави символ на възможностите и развитието. Обикновено символизират и любов, както и постигането на духовно осъзнаване. Отделните цветове също имат своите значения. С многоцветни лалета може да изразите “красотата на очите на някого”. Тъй като са луковични растения, които израстват отново всяка година, както и нарцисите, носят значението и на възкресение и решителност.

Синият зюмбюл пък символизира “постоянство”, а червеният или розов зюмбюл символизира закачлив характер. Когато получите лилав зюмбюл от най-добрия си приятел или любим човек, с когото сте се скарали, помислете за цветето като начин за извинение. Далиите носят различни значения според своята форма и цвят.

Жълтата далия, например, е начин да кажеш: “Аз съм щастлив, че ме обичаш”, а многоцветните далии са начин да кажеш: “Мисля за теб постоянно.” Единичните нюанси на далията са показателни за добър естетически вкус.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x