fbpx

Кална вода тече от чешмите в Добрич

286

Мътна кална вода потече от чешмите на жителите на цял Добрич.

Неприятната изненада тръгна още от сутринта в понеделник, когато добричлии решиха да се изкъпят или поне да се измият, преди да тръгнат на работа.

“Водата е като боза – не само че не става за пиене, но не става и за гледане.

И това е цял ден“, заяви гневно Енчо Енчев, жител на кв. “Добротица”. Никой от ВиК не си направи труда да информира хората нито за причината, нито да ги предупреди да не консумират тази вода, негодуват добричлии. Екип на РЗИ-Добрич е взел проби от мътната вода.

Резултатите се очакват чак след седмица. От ВиК уточниха, че в Помпена станция “Батово” е проникнала кална вода и докато това се установи, мръсната вода е попаднала в тръбите, а оттам се е понесла и по магистралния водопровод към Добрич.

От водното дружество са взели мерки, изпуснали са пожарните хидранти, за да се източи замътената вода, но докато това се случи, от чешмите тече мръсна вода, застрашаваща здравето на хората.

Междувременно, от ръководството на ВиК – Добрич, поканиха на среща Инициативния комитет на протестиращите срещу увеличението на цената на водата. “На срещата присъства целия борд на директорите, беше и Областният управител на Добрич.

Къде говорихме цивилизовано, къде повишавахме тон, важното и най-хубавото от цялата среща бе, че Бордът на директорите пое ангажимент за широко обсъждане на проблемите с ВиК и водоснабдяването като цяло, с участието на граждани, на кметове, на общественици“, заяви Майя Сапожникова, един от инициаторите на двата водни протеста в Добрич.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори