Какво часовото време ще избере България

В момента имаме задължителна смяна два пъти в годината от стандартно в лятно часово време, но това докарва и доста последици и точно това доведе до едно проучване от страна на ЕК. Над 85 процента от европейските граждани се обявиха против смяната на времето. Така в Европейския парламент бе взето решение от 2020 г. да се спре със смяната на времето, тоест още два пъти ще има такава смяна, след което всяка държава ще избере на кое време ще остане – на стандартно или лятно.

Това коментира в ефира на сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев.

,,Предполагам, че Скандинавските държави и Германия ще предпочетат да си останат на стандартното часово време, докато южните страни, най-вече поради туризма, ще изберат лятното, но предстои да видим. Все пак би било по-добре при съседни държави да има хармонизация и да сме в едно и също часово време”, добави Радев.

,,Не бих казал, че е поредният разкол, тъй като имаме декларация от Могерини във връзка с хуманитарната помощ, която беше подкрепена от всички държави-членки. Отделно от това ЕС задели над 60 милиона евро за помощ за Венецуела, така че определено има единство. Нормално беше в началото на конфликта да се действа по-внимателно, но ЕС вече е по-единен в своята позиция”, коментира евродепутатът и темата с политическата криза във Венецуела и позицията на Общността.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via