Как влияят ретроградните планети на нашата карма

Когато една планета е ретроградна, нейните енергии са обърнати навътре и стават по-субективни. Нейната енергия се проявява по-бавно във външния свят, частично защото човек е склонен да мисли по-задълбочено върху енергиите, които са въвлечени.

Според Мартин Шулман, ретроградните планети са склонни са преминат през бариерата на времето. Човек пренася спомени от минали животи в настоящата си инкарнация. Може да има чувства за сливане на животи, което характеризира опитите на индивида да реши неща, които не е успял да реши в миналото си.

За да разберете кои планети са били ретроградни в деня и часа на вашето раждане натиснете ТУК и следвайте инструкциите:

Когато страницата ви се отвори, ще трябва да попълните данните си НА ЛАТИНИЦА. Първо име, Фамилия (не е задължително поле), дали сте жена или мъж, дата на раждане, час на раждане ( хубаво е да знаете точен час и минута, за да бъде всичко максимално точно), страна и град, в който сте родени. Когато попълните всички компоненти, натиснете Continue и в същата страница ще се зареди вашият кратък очерк спрямо данните, които сте въвели. 

Ако искате да разберете в какво движение са били планените в часа на вашето раждане, заредете страницата до почти самия ѝ край. Там ще намерите таблица със заглавието Planetary positions. Тук можете да видите в кой дом, в кой знак и в какво положение се е намирала всяка една планета. 

***

Понякога спомените могат да бъдат толкова живи, че човек дори не ги осъзнава, че са спомени. Според Шулман, „Този човек живее в замъглена фаза на някаква друга времева зона, чийто неустоим магнетизъм изглежда дори още по-важен отколкото неговия настоящ живот.“ Човекът продължава да живее повторно опита, който е свързан с отделната ретроградна планета.

Ретроградността оперира чрез няколко измерения по едно и също време. По този начин човекът може да бъде напред или назад в този си живот докато една част от него все още не присъства изцяло в настоящия му живот.

В добавка с липсата на синхронизация с хронологичното време, което само по себе си е достатъчно да разстрои някои хора, той има преживявания от друго място – една доста уникална ориентация в пространството.

Дефиницията на Шулман за „ретрограден индивид“ се отнася до хора, които имат едно от следните неща: 1) три или повече ретроградни планети в рождената си карта; 2) някоя от личните планети е ретроградна; 3) поне една ретроградна планета в близост до асцендента или медиум цели. Този вид хора понякога имат много трудни и ожесточени битки с части от самите себе си, които са примитивни и с които са имали проблем от самото начало на времето.

Добре е обаче да се знае, че духат и душата са над закона за кармата и всички трудности могат да бъдат разрешени. Също така ретроградността дава възможности за огромен духовен растеж, който досега не се е случвал.

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ – обръща умът навътре като го кара отново и отново да се връща към събития и минал опит. Мисловният процес е по-скоро подсъзнателен, отколкото осъзнат; усвоявате по-скоро същността, отколкото детайлите; понеже знаете повече, отколкото можете да комуникирате, може у вас да възникне фрустрация; невербални форми на комуникация могат да бъдат полезни в това отношение.

КАРМАТА: Взаимоотношенията, с тенденция да реагира на другите сякаш те символизират хора от тяхното минало.

РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА – сочи трудности в свободното изразяване на любовта и чувствата към другите; човек усеща липсата на емоционално удовлетворение и интерпретира събитията през призмата на това колко обич получава или не получава; емоционалните отношения може да са трудни, защото има склонност да преувеличава раните си.

КАРМАТА – Взаимоотношенията – разкрива това, което е съхранено в спомените на вашата душа в минали животи, където е имало болезнени взаимоотношения и голямо неразбиране на природата на любовта. Интензивни емоционални страдания в минали животи може да доведат до тенденцията да се откъснете изцяло от преживяването на богатството на любовта – поради страх да не бъдете наранени отново. Склонни сте да реагирате на настоящето сякаш е минало, следователно предопределяйки своите настоящи интимни взаимоотношения. Можете да блокирате своето щастие като се опитвате твърде усилено да го постигнете.

РЕТРОГРАДЕН МАРС – преобръща жадните за енергия марсови характеристики навътре; включително и сексуалната енергия.

КАРМАТА – сочи, че с вашите действия сте склонни да пресъздавате ситуации от своите минали животи;  може да търсите хора, които в минали животи са ви носели удовлетворение; можете да разигравате всичко, което не сте успели да изразите в минали животи; може да реагирате твърде остро, ако усилията ви не доведат до желания резултат.

РЕТРОГРАДЕН ЮПИТЕР – обръща енергията ви за разширение навътре, така че да има по-голям вътрешен растеж, често пъти чрез духовно насочени активности;  склонност да отлагате и да планирате, след което отново да препланирате до степен, в която вече не можете да направите нищо по предварително направения план; дава възможност за много духовна инкарнация; можете много усилено да търсите своята собствена истина поради неудовлетворение от света, вие сте свободен дух и не можете да вървите по стъпките на другите; ако постигнете духовна зрелост ще имате много мъдрост и далновидност,чести преживявания за дежа вю на различни места от планетата.

РЕТРОГРАДЕН САТУРН – знак, че повтаряте минал живот и тази инкарнация е вашия втори шанс; така вие усещате бремето, че сякаш се справяте с два живота едновременно; това може да доведе до вътрешни съмнения в своята собствена ценност и способността ви да преодолеете трудностите; добрата новина е, че душата ви знае, че сте достигнали зрелостта, която ви е необходима за да пренаправите живота си; имате вътрешен напредък в минали животи, постигнат чрез големи вътрешни битки и саможертви; сега ако се оставите да следвате дисциплината на Сатурн, това ще ви възнагради с огромна мъдрост;

Ретроградният Сатурн е знак на стара душа, която е много напреднала по духовния път; сега се е родила да доведе до съвършенство, това което тогава е натрупала като опит.

КАРМАТА – повтаряне на минал живот  с по-голяма тежест от обичайната;  но този път ретроградността на Сатурн ще се подсигури да го направите както трябва този път.

РЕТРОГРАДЕН УРАН – създава трудности в това да осъзнавате и да изразявате своята собствена индивидуалност; може да има преоткриване отново на стари идеи от минали животи; дава ви натрапливо чувство за отговорност към личностния си растеж и връзката му с цялото; вие трябва да сте оригинални, да изследвате новото и да споделяте своите идеи с другите; вие сте свободен дух и не трябва да очаквате другите да ви разберат, вашата пътека може да бъде дълга и трудна, но можете да преживеете голямо щастие, докато я извървявате.

КАРМАТА – кармично семейно минало и социални трудности; във вашите усилия да се отнасяте към другите и да ги променяте, вашия подсъзнателен ум може да бъде трансформиран; може да имате трудности във взаимоотношенията поради своята променливост или свръх-критичност, вашето ментално и емоционално тяло може да имат трудност едно с друго, тъй като може да усещате че трябва да направите едно нещо, а в същото време да искате да направите друго.

РЕТРОГРАДЕН НЕПТУН – дава желание да откриете мистериите и да разкриете духовните измами; ще имате интуитивно разбиране за своя несъзнаван ум, но може да ви е трудно да направите тази връзка съзнателна; това може да се компенсира, ако сте отворени за идеи, които просто идват от нищото. Предлага постигане на много напреднал етап на духовна еволюция по време на тази инкарнация; изисква да живеете в този свят, но да не сте от него; за другите можете да изглеждате странник, който няма обичайните мотиви, които подбуждат поведението на другите хора, вместо това вие имате директна връзка с душата си; вие сте във връзка с космоса много повече отколкото с материалния свят и подсъзнателно знаете за него много повече, отколкото разбирате с ума си.

КАРМАТА –  живеете живот, в който трябва да се научите как да разграничавате между мечтите, които ще донесат истинско щастие, и тези, които само изглеждат така; този процес може да доведе до това да се опитвате да изживявате една след друга мечтите си и да се разочаровате особено ако живеете с его-ориентирано съзнание; може да не се доверявате на интуицията си макар че сте високо интуитивни.

РЕТРОГРАДЕН ПЛУТОН – обръща своята трансформативна енергия още по-надълбоко към свръхсъзнанието –  преди да сте способни да дадете външен израз на прозренията, до което това ви е довело; сочи пренасяне от предишни живота на психични сили, които обаче трябва да бъдат използвани само за позитивни цели този път; усещате битката на човечеството като своя собствена вътрешна битка, знаейки, че ако успеете в нея, това ще стигне и до другите хора.

КАРМАТА – кармичен дълг, който трябва да бъде платен чрез безкористна служба на човечеството, Възможен е огромен духовен растеж и прераждане; подобно на ретроградния Нептун –  трябва да живеете в този свят, но да не сте от него.

Източник: dama.bg

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x