Как да се оттървете от бръчките около устата в домашни условия

Бръчките на скръбта – не е задължително да сте нон стоп опечалена, за да ги имате. Появата им се дължи най-вече на „гравитационни“ проблеми, свързани с възрастта.

Ужасните „бръчки на скръбта“ допълнително натъжават почти всяка жена, която е навършила 35 години.

С такъв дефект би могла да се справи само пластичната хирургия – общо затягане на кожата на средната третина от лицето. Но не всички дами могат да си позволят тази скъпа услуга.

Лошото е, че само година след една подобна интервенция, „бръчките на скръбта“ стават по-дълбоки и по-забележими. Назолабиалните гънки биват запълнени от пълнител, който се инжектира под кожата, избутва тъканта и образува празно пространство, което не се поддържа от нищо друго. Или накратко казано – естетичната хирургия предлага на дамите само и единствено временно решение на този проблем.

Една от най-честите причини за появата на назолабиалните бръчки е хипертоничност на мускулите на лицето (постоянно напрежение). В този случай можете да наблюдавате плътни гънки от ъглите на долния клепач до ъглите на устните.

Понякога има обратна ситуация, при която мускулите на лицето са прекалено летаргични. Жените развиват бръчки, които леко се задържат кожата.

В първия случай, мускулите е необходимо да се изгладят и изправят, а във втория – да се притиснат, за да им се върне пълнотата и силата. Нашият редакторски екип предлага сигурен начин да се отървете от назолабиалните гънки, или иначе казано – „бръчките на скръбта“. Между другото, това е доста лесно да се направи и у дома!

Как да опънете у дома „бръчките на скръбта“

Комплексът от упражнения „Eraser“ е подходящ за жени, които имат хипертонични мускули на лицето, както и за жени с хипотонични мускули на лицето.

1. Съберете въздух в устата си, издухайте го с движение на бузите и бавно го освободете, докато бузите ви хлътнат. Изпълнете упражнението в продължение на поне 3 минути.

2. Пред огледалото повторете всички гласни в различен ред. Докато изпълнявате упражнението, ясно произнасяйте звуците. Времето за изпълнение е 3 минути.

3. Устни, като тръбичка: Съберете устните и ги издърпайте напред, след което върнете в начална позиция. Изпълнете упражнението в продължение на поне 3 минути.

4. Изпълнете устата с въздух и го „подавайте“ ту към едната, а след това към другата буза – като топка. Извършвайте това „подаване“ поне 3 минути.

Това са четири лесни упражнения, които може да правите всеки ден. Бихте могли да изпълнявате и четирите, а може да си харесате само две от тях, или само едно, и така да редувате.

В крайна сметка, това са по-малко от 15 минути на ден, които ще опънат „бръчките на скръбта“. Важно е да поемете отговорност за всекидневно изпълнение на упражненията и да не пропускате ден без гимнастика за изпъване на назолабиалните гънки!

Бонус: бръчките на скръбта е необходимо да се третират с крем, който да се нанася с масажни движения отгоре-надолу и отдолу-нагоре. А най-добре ще е ако им прилагате лек, всекидневен масаж с показалец във всички посоки.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via