Кабриолетът на принцеса Даяна се продава на търг

Личният автомобил на загиналата през 1997 г. принцеса Даяна ще бъде предложен на търг, който ще се проведе през ноември в Лондон.

Машината е Audi Cabriolet от 1994 г., като е купена като чисто нова от автосалон в английската столица и е използвана от Даяна до нейната гибел. Пробегът на колата е 6500 км, а обявената първоначална цена е 50 000 британски паунда.

Като цяло в рамките на предстоящия автосалон Jewels in the Crown, ще бъдат предложени за продажба 12 класически автомобили, принадлежащи на частни лица. Сред тях е Bentley Mulsanne, което е прозведено през 2012 г. като специален подарък за британската кралица Елизабет II. Лимузината е бронирана, като разполага със суперлуксозен салон. Нейната начална цена е 235 000 паунда.

След изложените експонати е и Rolls-Royce Phantom от 2005 г. Негов първи собственик е бил легендарният британски певец Елтън Джон, като именно с тази кола той пристига на церемонията по сключване на брак с партньора си Дейвид Фърниш в двореца Ундор през 2005 г. Автомобилът е с начална цена 155 000 паунда.

Другите машини са не по-малко впечатляващи. Клиентите на търга ще могат да наддават и за Rolls-Royce Corniche Convertible от 1984 г., принадлежал на Емира на Катар, като и за Mercedes-Benz 560 SEL от 1988 г., чийто първи собственик е бил кралят на Йордания – Хюсеин. „Очакваме огромен интерес към тези автомобили, като за търга ще пристигнат клиенти от цял свят. Тези машини са уникални и ние нямаме търпение да им намерим нов дом”, заяви Ник Кит, управляващ директор на Silverstone Auctions.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via