fbpx

Извит небостъргач ще бъде най-дългата сграда в света?

4 234

Нюйоркска архитектурна фирма предложи творчески начин за заобикаляне на рестриктивните правила за зониране в Голямата ябълка.

И той включва извит небостъргач, който може да се превърне в най-дългата сграда в света.

Big Bend – с 1.22 км с дължина от край до край – разполага с поразителна U-образна извивка в най-високата си централна точка.

Внушителната тънка кула, напълно изпъната, би побрала почти два пъти височината на някои от най-високите небостъргачи в света, включително и най-високия Бурдж Халифа, който се протяга към небето на 828 метра над земята.

Все още не е ясно как точно ще бъде построена стройната структура, но новата сграда ще разполага и с асансьор, който ще пътува „в криви“, движещ се както вертикално, така и хоризонтално по дължината на стъклената облицовка на кулата.

С изглед към Сентръл парк, Big Bend ще се присъедини към луксозните небостъргачи в града, известни като Billionaires’ Row.

Дизайнът на кулата, дело на Oiio Studio, е реакция на „неоспоримата мания в Манхатън“, където „архитектите се опитват да максимизират височината на сградите, за да ги окичат с престижа на думата „небостъргач“ .

Но какво ще се случи, ако височината бъде заменена с дължина? Какво ще стане, ако нашите сгради са дълги вместо високи, пита The Telegraph.

„Big Bend може да се превърне в скромно архитектурно решение на ограниченията за височина на сградите в Манхатън“, смятат от Oiio Studio.


Небостъргачът в момента не разполага с разрешение за строеж и може никога да не види бял свят, но със сигурност няма да е единствената сграда с необичайна форма, планирана да краси хоризонта на Голямата ябълка.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x