fbpx

Изваждането на 2-годишното дете от 100-метров кладенец продължава 4-ти ден

8 006

Четвърти ден продължава спасителната операция за изваждането на 2-годишното момченце, което падна в сондаж за търсене на вода в Малага.

Екипите са впрегнали всички усилия, за да измъкнат Хулен от 100-метровия кладенец. Сондажът е изключително тесен – с диаметър от 25 см, което прави акцията още по-трудна.

Хулен изчезва в неделя, след като заедно с родителите си отива на пикник в испанската провинция. До прокопания кладенец били намерени опаковки от сладкиши и пластмасова чаша. Освен това, местните власти са открили и косъм, който съвпада с ДНК-то на 2-годишното дете.

След падането никой не е виждал или пък чувал момчето, но роднините му, както и спасителите се надяват Хулен да е жив.

“Знам, че синът ми е там долу, нека никой не се съмнява в това. Веднага се втурнах към сондажа, след като чух Хулен да плаче. Иска ми се аз да бях погребан там долу и синът ми да е тук, с майка си”, разказва бащата на момчето.

В акцията по изваждането на момчето са се включили рекорден брой хора. Инженери и миньори правят всичко възможно, за да се уверят, че сондажът няма да се срути, а междувременно прокопават хоризонтални и паралелни тунели, за да достигнат до него.

Според представител на миньорския екип може да отнеме още два или три дни да се стигне до момченцето.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...