Израелски космически кораб се разби в повърхността на Луната

Beresheet, лунният апарат, построен от израелското космическо сдружение SpaceIL, се разби в повърхността на Луната четвъртък .

Той щеше да е първият частен собственик на повърхността на Луната и щеше да накара Израел да стане четвъртата страна, която да достигне до повърхността на Луната, но корабът е претърпял срив на двигателя по време на окончателния си подход.

„Имахме провал в космическия кораб,” каза Офер Дорон, генерален мениджър на космическото подразделение на Aerospace Industries в Израел, който сътрудничи за изграждането на космическия кораб. “За съжаление не сме успели да се приземим успешно.”

Настроението в командния център беше мрачно, но все още празнуващо.

“Ами ние не го направихме, но определено се опитахме”, каза Морис Кан, израелски телекомуникационен предприемач и президент на SpaceIL, неправителствената организация, която пое мисията. – И мисля, че постигането на това, което имаме, е наистина огромно. Мисля, че можем да се гордеем. “

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, който присъства на събитието в командния център на мисията в Йехуд, Израел, каза: “Ако първоначално не успеете, опитайте отново.”

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via