Израел заплаши Иран с война

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил, че ще се срещне с представители на арабските страни, за да обсъдят война срещу Иран, която според него е от общ интерес за тях, пише Факти, цитирайки DPА.

“Току-що излизам от отлична среща с оманския министър на външните работи. Обсъдихме допълнителни стъпки, които можем да предприемем със страните от региона, за да постигнем общи интереси”, заяви Нетаняху на близкоизточната конференция във Варшава, организирана от Полша и САЩ. Той увери, че тази дипломатическа дейност ще продължи.

“Оттук отивам на среща с 60 външни министри и пратеници на страни от цял свят, насочена срещу Иран”, добавя Нетаняху според изявление, публикувано от неговата канцелария. “Това, което е важно за тази среща – и тя не е тайна, защото има много такива – е, че това е отворена среща с представители на водещи арабски страни, които сядат на една маса с Израел, за да обсъдят общия интерес от война с Иран”, подчертава израелският премиер.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф се подигра на израелския премиер, след като той заяви, че се готви за среща с арабски представители, за да обсъди война срещу Иран.

Нетаняху направи изявлението си във Варшава, където участва в конференция за Близкия изток, която Техеран определя като антииранска.

“Отдавна са ни известни заблудите на Нетаняху. Сега светът – и присъстващите на Варшавския Цирк – също са наясно”, подчерта Джавад Зариф в Тwitter.

Видеоклипът, в който Нетаняху говори за война срещу Иран вече беше изтрит. Канцеларията му издаде нова версия на изявлението, в което заменя думата “война” с “борба срещу”.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via