Изправят пред съда жената, която роди сама в парк и удуши бебето си

Венелина Петкова е обвинена в умъртвяване на новородено от майка си и е с мярка за неотклонение “подписка”.

Първото заседание е разпоредително и ако тя признае вина, може да се поиска съкратено съдебно следствие, обясниха юристи пред в. “24 часа”. За процеса са призовани 12 свидетели и 6 вещи лица от Горна Оряховица, Велико Търново и София.

Престъплението бе извършено на 12 октомври м.г. Тогава 34-годишната учителка в с. Виноград се прибирала от работа в Горна Оряховица, когато раждането започнало. Жената седнала на пейка в парк “Пролет” и родила сама момченце. То било четвърто дете на семейството, майката не го искала и крила бременността си. Тя скъсала пъпната връв с ръце и не я завързала, пише в обвинителния акт. После стиснала врата на бебето и го умъртвила. Телцето сложила в найлонов плик и го натъпкала в дамската си чанта. Нейна позната, която минавала през парка, видяла локва кръв под пейката и предложила помощ на учителката. Тя обаче извикала помощ на тел. 112.

Венелина настоявала, че няма нужда да я карат в болницата, но медиците я транспортирали до АГ отделението в града. През цялото време в линейката тя стискала дамската си чанта на корема и твърдяла, че вътре има важни документи.

В болницата пристигнал съпругът ѝ Христо, който взел чантата и я оставил в семейната кола. Жената твърдяла, че имала кръвоизлив от месечен цикъл, но при прегледа лекарите установили, че тя току-що е родила и алармирали полицията.

При оглед в семейния автомобил криминалистите установили трупа на момченцето. Петкова твърдяла, че детето се е родило мъртво.

Експертиза обаче доказа, че бебето е родено живо. Живяло е не по-малко от 15 минути, след което е било задушено от майка си.

По време на разследването е била назначена комплексна съдебна психиатрично- психологична експертиза, която установила, че учителката е разбирала и е могла да ръководи постъпките си. От направената ДНК експертиза, става ясно, че Венелина е биологична майка на умървеното бебето.

Емоционална криза – това е причината за жестокото убийство, според прокуратурата. Майката била в това състояние заради невъзможността да гледа четвърто дете. Семейството има три момчета – на 10,8 и 7 години.

Не били планирали четвърто, а когато Венелина разбрала, че е бременна, било късно за аборт. Тя започнала да носи широки дрехи и криела състоянието си от съпруга.

За престъплението я грози до 3 години затвор.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via