Измама ли е Националната лотария – писмото за коварните правила и голямото прецакване

Дни наред всички медии са в истерия за падналия „рекорден“ джакпот на Националната лотария.

То не бе издирване на човека, то не бяха включвания от родния град на човека, да го чакат да изникне от някъде. Малко след това чичо Митко от Ямбол се появи изненадващо. Ухилен и доволен, ама не знае какво ще прави с парите. Как и ще знае, като всъщност той няма да ги вземе. 

В пощата на агенция ПИК са получили интересен сигнал. В него ясно се описват схемите на голямото прецакване „Национална лотария“ и истината за това дали всъщност чичо Митко е милионер, или не съвсем. 

Ето и писмото до ПИК с шокиращия сигнал за коварните правила и голямото прецакване от лотарията, без редакторска намеса:

Спечелил човечецът, но всъщност какво? – Имагинерни пари, които някой ще му ги върти 20 години, а за него… на час по лъжичка. Всяка година по 500 хил.?! – повече струва колата на г-н Шарлопов, но нейсе. Веднага на опашката се появиха спортисти, психолози, бизнесмени, ТВ водещи в екстаз, които акъл започнаха да дават как да инвестира, да искат помощи и пр., а това, че парите ги няма никой не го интересува. Какво са 500 хил. за нещо по-сериозно? – ами нищо, но това не пречи всички да смятат в милиони?!?! Да, за обикновения, беден човек половин милион са впечетляваща сума, но тези, които печелят стократно повече от същите тези хорица не искат дори едни случайно спечелени пари /джакпотът не падна повече от година и половина/ да изплатят. Всичко е под някакви условия и аз питам:

1. С какво право огласяват кой е печелившият, ако той не желае? По закон никой няма право да огласява източниците на доходи на частни физически и юридически лица освен ако не са разследвани за злоупотреби от специализираните органи, т. е. по тази пункт печелившият може да съди т. нар. „Национална лотария” за злоупотреба с информация.

2. Печалбата се изплаща 20 години?! Пита се какво става ако за това време човекът не дай Боже се спомине, „Лотарията /фирмата/” фалира, настъпят социални катаклизми, война, непочтени лица се намесят в схеми за натиск, измами, убият го целенасочено и пр. – Ами ще загуби всичко човечецът, все едно не е печелил и по-добре да не беше, а някой ехидно ще се смее на гърба на „бедняка-милионер”.

3. По какъв закон се изплаща само 1/24-та от спечеленото, а с останалата сума „Лотарията” си играе както намери за добре години наред? Във всички нормални страни, ако печелившият си поиска цялата сума му се удържат примерно 30 % от печалбата и получава останалото. Всеки би предпочел да получи в случая реално 9 от тези 12 милиона и да разполага с тях както намери за добре, а не да го залъгват с някакви пари, които щял да получи след като си иде от този свят още повече, че печалбата не можело да се наследява.

4. Разсъждавайки логично цялата схема на на т. нар. „Национална лотария” работи единствено и само в интерес на измамниците, които са я създали, а те са ясни! За милионите наивници, които всеки ден дават левчетата си да трият билетчета всичко е само някаква илюзорна надежда. Непрекъснато се рекламират десетки, нови и нови игри с обещания за 10 Х 500 хил., безкрайни милиони и пр., а да сте чули да са спечелени след като било задължително да се обявяват?! С пренебрежимо малки изключения /2 или 3/ ни показват хора, ударили 5, 10, 15, 20 хил. лева, тук-там някой с по-голяма сума. Да са Ви показали онзи, който е спечелил обещаваните в една от игрите 50 хил. за 10 или 20 години? Но това не пречи да триете с надежди за бинго, кръстословици и каквото там Ви дойде на акъла.

5. Не съм против. И в Библията е казано „блажени са вярващите”, но поне не лъжете откровено народа, защото има хора, които знаят за какво става дума. Жалкото е, че институциите, видимо подкупени и в случая си мълчат, ни лук яли, ни лук мирисали. Представа нямате какво печелят тия от „Националната лотария” и всичко отива само и единствено в джоба им… Добре, че не знаете!

В тотото не е по-различно, но там поне част от парите отиват за българския спорт.

Ура – да живее България и „Националната лотария“!

С уважение,

М. Димитров

Източник: ПИК

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via