fbpx

Измама или морална низост? 84-годишен сляп мъж остана без пари и имот

Дядо Деню обвинява братовчед си

Районната прокуратура в град Павликени разследва мистериозен случай с изчезнали 10 000 долара на сляп възрастен мъж.

Обвиненията на 84-годишният Деню Райчев са срещу негов братовчед, който по думите му, прехвърлил парите в собствената си банкова сметка без знанието на възрастния човек. Малко по-късно същият братовчед купил апартамент от възрастния мъж.

Сега прокуратурата разследва и дали е законно прехвърлянето на имота отново от името на въпросния роднина.

Дълги години Деню Райчев спестявал бели пари за черни дни. Те настъпили през 2014 година, когато започнал да ослепява. Тогава решил да изтегли събраните 10 хил. долара, а за помощ извикал за придружител братовчед си Ивайло.

Дядо Деню твърди, че братовчед му забелязал повредени банкноти и му предложил да ги внесе обратно в сметката, за да ги подменят. По-късно възрастният мъж подписал и документ, с който продал апартамента си във Велико Търново на Ивайло.

Дали е така репортерът на Bulgaria ON AIR Юлияна Цанева реши да попита самия Ивайло, който живее в съседната къща в село Михалци. Там обаче бе открита единствено неговата майка. Жената твърди, че не знае нищо.

За продажбата на имота и кметът на село Михалци, и майката на Ивайло са категорични, че всичко е законно и дядо Деню е знаел, че продава апартамента си. Възможно е обаче този имот да е купен на практика с неговите пари.

По случая все още се води разследване и тепърва ще се изяснява станал ли е слепият старец жертва на измама или не.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x