Изложение във Варна “забрани” вносните продукти. ДА на българското!

Фирма „Фънрайд” ЕООД, която се занимава с организиране на фестивали, базари, изложения и други масови мероприятия, е организатор на първото по рода си изложение „От любов към българското“, в което сред уникална старобългарска обстановка, посетителите ще могат да се потопят в атмосферата на българския бит и творчество.

Изложението обединява няколко сектора: български ръчни изделия, био и натурални хранителни продукти, дрехи и кожени изделия и българска традиционна кухня.

Характерно за „От любов към българското” е всичко, което се продава там да бъде с български произход и да се предлага в дървени къщички и щандове, декорирани с традиционни и автентични предмети от българския бит. По време на провеждането на изложението, за фон ще звучи българска народна музика.

Проектът е създаден за всички, които обичат произведените в България продукти, уважават и ценят българския бит и култура. За всички, които държат на високо качество и предпочитат родното, пред чуждото. Подходящо е за посетители от всякаква възраст, както и за цели семейства. Освен за нашите гости, изложението се прави и за да подпомогне и популяризиране на малките производители, на възможно най-автентични български храни и изделия.

“Нашата цел е да подкрепяме това малко производство, защото така производителите могат да се развиват, да подобряват материалната си база, качество, услуги, а от това ще спечелим всички ние.Все повече хора се обръщат към идеята за здравословния начин на живот, домашно отгледаната и приготвена храна, както и предпочитане на българското и домашно производство, пред масовото и чуждото такова.” – Споделят организаторите.

Те също така отдават безплатна площ за благотворителни инициативи, набиращи средства за дадена кауза и апелират да се свържат с тях за информация.

Изложението се провежда под формата на национално турне тази пролет, като гостуването му във всеки от десетте града ще продължи по шест дни.

Варна е четвърта по ред дестинация. Жителите на града могат да го посетят между 22-28.04 на входа на Морска градина (под ФКЦ) всеки от дните между 10:00 и 20:00 часа.

Всички желаещи производители могат да заявят участието си на: 0894 700 679

Източник: novavarna.net

Може да харесате и