Изложба Пинк Флойд: Тленните им останки

Високотехнологична експозиция, наречена The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains (“Изложба Пинк Флойд: Тленните им останки”), се открива в прочутия музей „Виктория и Албърт“ в Лондон

Изложбата е посветена на основните страници от повече от половинвековната история на творчеството на легендарната британска рок група.

Експозицията ще бъде достъпна за всеки от 13 май до 1 октомври. Посветена на 50-годишнината от излизането на първият сингъл на Pink Floyd, наречена “Arnold Layne”, както и на първия албум на групата – “The Piper at the Gates of Dawn” (1967). Аудио-визуални изложба потапя посетителите в света на музиката и образи на произведенията, изпълнявани от петимата музиканти – Сид Барет, Роджър Уотърс, Ричард Райт, Ник Мейсън и заместилият Барет през 1968 г. Дейвид Гилмор. Двама от тях – Барет и Райт, вече не са сред живите.

Тук може да се видят много музикални инструменти, използвани при студийни записи и изпълнения на живо, саморъчно писани текстове на песни и авторски рисунки, рекламни плакати и дори комикси, създадени на базата на песни на Pink Floyd, вестникарски публикации за групата, множество снимки на участниците, видеоматериали с интервюта с музикантите и концерти в най-различни творчески периоди, различни художествени образи, използвани по време на концерти. Сред тях е огромна фигура на учителя – персонаж от знаменития сингъл Another Brick in the Wall от концептуалния албум The Wall (1979).

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via