Избягалият касапин Тома се споразумява с прокуратурата за меко наказание

Затворникът Тома Ендрев, който избяга от пловдивския затвор и в продължение на 5 дни се кри, се е признал за виновен и ще сключи споразумание с Районна прокуратура.

Предстои утре то да бъде разгледано в съда. Ако съдът го одобри, Ендрев ще получи по – малко наказание от това, което предвижда Наказателният кодекс, пише TrafficNews.

В обясненията си, дадени пред разследващите, затворникът е казал, че е побягнал, защото се страхувал да не бъде наказан в карцера.

В деня на бягството си – 22 февруари, 32- годишният пловдивчанин, който излежава 18-годишна присъда за убийство, се отклонил от работата си и отишъл в центъра на града да пие кафе с приятелката си.

На Главната бил засечен от служител на затвора, който подал сигнал до ръководството. Веднага след като се прибрал в ТПО „Хеброс“, по заповед на началника Грозев, Ендрев бил изпратен в приемната.

Бил отведен от надзирател от корпуса на затвора, който обаче нарушил наредбата за транспортиране на затворници и го повел без белезници, пеш към централния корпус.

По пътя Тома побягнал и се скрил между блоковете. След това в продължение на пет дни се укривал при бивши затворници, докато в неделя сутринта не бе заловен в апартамент на ул. „Хан Телерик“.

След бягството режимът на затворника ще бъде променен и той ще бъде върнат в затвора на строг режим.

Инспекторатът на Министерството на правосъдието извършва вътрешна проверка в пловдивския затвор, очаква се да има наказани служители.

Още статии в тази категория