fbpx

Искам да направя едно откровено изявление към всички българи!

Аз никога не съм криел, че съм от ромския етнос, но също така аз се чувствам БЪЛГАРИН

Двукратният европейски шампион по бокс при мъжете Даниел Асенов е бил атакуван от роми след вчерашното си изказване в ефир.

„Трябва да се въведе ред и законност. Който омаскарява циганския етнос, трябва да си получи заслуженото, за да е пример това на останалите. Неприятно ми става като ни слагат всички под общ знаменател“, коментира Асенов при гостуването си в предаването „Преди обед“ по БТВ, след което е бил атакуван с гневни съобщения в социалната мрежа.

Това накара златното момче на бокса да напише дълъг пост в социалната мрежа:

„Искам да направя едно откровено изявление към всички БЪЛГАРИ. След вчерашното интервю, което дадох за „Преди обед“ по БТВ получих доста смесени съобщения. Аз никога не съм криел, че съм от ромския етнос, но също така аз се чувствам БЪЛГАРИН.

Живея в България, говоря български език и пиша на кирилица. Много хора ме нападнаха, че обиждам ромите, с цел да кажа това, което искат да чуят българите. Хора, ние всички сме БЪЛГАРИ!

Докато има такова деление, държавата няма да има никакво бъдеще! Не бих говорил определени неща, само и само, за да угодя на нечии интереси. Факт е, че във всяко стадо има мърша. Има добри и лоши хора.

Има много роми, които учат и се развиват. Точно тези хора, предизвикват уважение в мен и много българи, защото те се интегрират. Плащат данъци, учат, работят и живеят добър живот. Но няма как да не спомена и тези роми, които крадат, не плащат данъци и не живеят в хармония с останалите хора. Именно заради тези хора, всички роми биват слагани под общ знаменател.

В интервюто казах, че възпитанието на човек зависи от семейната среда. Аз съм българин от ромски произход и родителите ми ме насърчават вече 20 години да уча, да работя и да живея честен живот!

Това е единственият начин ромите в България да се интегрират и расизма да намалее.

Аз съм личност и имам право да изкажа своето мнение по определени въпроси. Не целя да угодя на никого, ако някой се е засегнал от думите ми, проблемът си е негов.

Аз никога няма да говоря нещо, което не мисля, за да се харесам на определени групи хора!“

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x