Инцидент в детска градина има ранени деца

Мазилка от таван е паднала вчера върху деца в детска градина „Мир”, оплакаха се родители.

Пострадали са 3 деца, които са с открити рани по лицето, краката и главата.

Детската градина бе открита миналата година от кмета Иван Портних и председателя на общинския съвет Тодор Балабанов на 2 май .Ремонтът бе на стойност над 1 000 000 лв.

След следобедния сън децата са слушали приказка от учителката, когато около 16:00 часа парчето се е отчупило. То е с големина около 2 кв. метра и е засегнало две момиченца и едно момченце на 5-годишна възраст от трета група. След инцидента децата са преместени в съседна сграда. Рухналият таван ще бъде ремонтиран.

Изпълнител на ремонта е фирмата „Хая”. Нейният управител Мартин Станев заяви, че при строителните дейности са спазени всички изисквания и не може да се говори за некачествено изпълнение. Той допуска, че вероятната причина за отчупване на парчето е слягането на сградата. Досега не е имало никакви дефекти след предаване на обекта.

Станев добави още, че всички тавани, които са направени по тази технология, ще бъдат премахнати, а разходите ще бъдат за сметка на фирмата.

Шефът на общинската дирекция по образование Лилия Христова заяви, че възложител на извършения преди две години ремонт е ръководството на детската градина. Тя допълни, че ще бъде направено вътрешно разследване и виновните ще понесат наказания, допълва Дарик.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via