Хлапак бяга от кръчма в Монтанско, за да не го хване полицията

Униформени и инспектори одрусаха с 300 лева майката на непълнолетен от Монтанско за това, че е избягал от полицейска проверка в механа.

Акцията била проведена в края на септември миналата година, но едва сега магистратите от районния съд в Берковица разгледаха жалбата на жената срещу акта.

Оказва се, че на 30 септември миналата година около 23 часа униформени от Берковица и инспектор от социалните посетили механа в града. Там бил и непълнолетният Пирин Петров, който щом видял проверяващите веднага напуснал заведението още преди да бъде проверен.

Униформените го забелязали и поискали от останалите младежи от компанията на масата да му се обадят, за да се върне и накарали един от тях, който бил пълнолетен, да напише обяснение, в което да посочи дали му е възложено да придружава непълнолетния или не.

Няколко минути по-късно Пирин се върнал в заведението, като бил придружен от родителите си.

Пред проверяващите майка му и баща му заявили, че синът им е посетил заведението с тяхно знание и съгласие, придружен от пълнолетни лица, които те лично познават и на които имат доверие.

Въпреки това, поради липсата на представена писмена декларация пред полицаите и инспектора на родителите бил съставен акт по Закона за закрила на детето в размер на 300 лева. Майката обаче отказала да подпише акта и подала възражение спрямо него.

След като разгледали доказателствата по делото магистратите установили, че реално детето е било в заведението, но в компанията на пълнолетни, които родителите му познават и са му придружители.

Ето защо не било нужно да имат декларация, която да удостоверява това и така глобата на майката на Пирин била отменена.

Източник: bulnews.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via