fbpx

Горивата рязко поевтиняха!

Заради високите цени на горивата в България в неделя хиляди хора излязоха на улиците, за да протестират. И резултатът не закъсня – днес всички играчи на пазара свалиха цените си с от 1 до 6 стотинки на литър, съобщи TrafficNews.bg.

В Пловдив днес най-масовият бензин А95 се предлага от 2.12 до 2.36 лева за литър. Пропан – бутанът може да се намери по бензиностанциите с цена между 1.00 и 1.11 лева за литър. Дизелът също бележи спад и днес може да се намери на цена между 2.16 и 2.43 лева за литър. Най-използваното от таксиметровите шофьори гориво метанът днес се намира по бензиностанциите с цена между 1.49 и 1.57 лева за литър.

Като цяло днес шофьорите от цялата страна поеха глътка въздух от лекия спад в цените на горивата. Бензин А96 вече се предлага от 2.26 до 2.14 лева за литър. Във веригата бензиностанции на „Лукойл“ в София цената слезе до невижданите от месеци 2.19 лева за литър, което означава, че при наличието на карта на компанията реално потребителите плащат по 2.14 лева за литър – точно толкова, колкото е цената и в смятаните за най-евтини бензиностанции на Веселин Марешки.

Най-сериозно е поевтиняването на А98 – с цели 6 стотинки за литър средно за страната. При дизела обаче спадът е само с 1 стотинка средно, пише dir.bg. Данните показват, че най-много са свалили цените на А95 от „Лукойл“, „Еко петролиум“ и „Шел“ – с цели 8 стотинки за литър. Но истинският рекордьор в поевтиняването е „Ромпетрол“ – понижение на цената на А95 с цели 10 стотинки.

Отделни бензиностанции продават и на невижданите от месеци нива от 2.03-2.04 лева за литър. Сред тях има и такива от големи вериги, но са единични случаи.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x