Голи снимки на красива ромка разпалиха вендета в пловдивската Шекер махала

Публикувани в интернет разголени снимки на ромката Севгина, която е съпруга на подсъдимия за опит за убийства Румен Рангелов – Лисана, довели до крайна омраза два рода в пловдивската Шекер махала.

Фотосите били манипулирани и вид отмъщение, твърди съпругът, чиято любовна авантюра с красавицата Недрет Нетя всъщност била в основата на междуродовата вражда. Това стана ясно по време на процеса срещу Рангел Рангелов – Рамадан и Румен Рангелов – Лисана в окръжния съд в Пловдив, пише “Монитор”.

Враждата между двата рода започнала още през 2016г. и завършила със зверско меле миналия 2 юли вечерта, по време на което десетки бяха набити, простреляни и влязоха в болница. Арестувани и обвинени от прокуратурата за опит за умишлено убийство бяха бащата и синът Рангел и Румен.

Ромската красавица Недрет Нетя била снаха на наръгания с нож в гърба от Рамадан Ариф Шабан Асан.

„Жалба съм писал до прокуратурата за заплахите от Ариф Шабан Асан срещу Румен Рангелов. Първият заплашвал сина на Рангел задето оправя чуждите жени, включително и неговата снаха. А тя наистина е много хубава жена”, заяви в съда по време на досъдебното производство предишният адвокат на двамата.

Първата жалба от Лисана срещу другия род била през 2016г. Последвали още няколко, като последната била от април 2017г. В нея Румен Рангелов се жалвал, че хората от другия род са нападнали къщата му и са го заплашвали с убийство.

Жалбата за манипулираните фотоси в интернет била от миналия април и била подадена от жена му Севгина, която присъстваше на съдебното заседание този понеделник в окръжния съд в Пловдив.

„В тази жалба, която е за закана за убийство, описахме и как са нападнали къщата ни”, продължи с разказа си пред 5-членния съдебен състав Лисана. По средата на миналия юни полицаите от 3-то извършили проверка по жалбата на Румен Рангелов за нападението над дома му. Към жалбата имало прикрепена и една гилза, за която Рангелов и жена му твърдели, че била от изстрелян към къщата им патрон.

На 2 юли м.г. около 21 часа Рангел се прибирал в махалата с белия си микробус „Фолксваген” от пазара в село Костиево, където продавал дини. До него на предната седалка се возела внучката му на 12 години Мелиса Мустафа, която е дъщеря на сина му Румен. Когато минал пред къщата на съседите врагове на ул. „Латинка” № 4, спрял.

Ариф отишъл до шофьорската врата и казал на Рангел да посъветва сина си да не се закача с неговия род, като визирал връзката му със снахата Недрет Нетя. Веднага след това Ариф Асан му обърнал гръб, а в афекта си Рангел извадил от жабката кухненски нож, настигнал Ариф и го пробол в гърба.

Раната била в лявата половина на гърба, близо до сърцето. По предното стъкло на микробуса му имало следи от два удара.

Самият Рамадан твърди, че ударите са били от масивен железен прът с диаметър около 5 см, с който бил ударен и по темето. Според комплексната съдебна експертиза ударите били нанесени от твърд предмет, а раните в главата на шофьора са получени, ако Рамадан е бил с гръб към шофьорската врата и полегнал на другата седалка в микробуса.

В това време в мелето се включил и синът, който стрелял по тълпата с незаконната пушка. Общо 7 били ранените, като трима от тях били с по-тежки огнестрелни рани. Според съдебно-медицинската експертиза Йордан Асенов е получил 6 огнестрелни рани в лявото бедро и корема, довели до счупване на бедрото и вътрешни травми.

Магда Асенова получила сачми в лявата половина на главата, една от които пронизала лявото й око. Тя имала и други наранявания от сачмите – в левия крак и в гръдния кош.

Росица Антонова имала много огнестрелни рани в дясната половина на гърдите и в краката, които обаче били повърхностни.

Процесът срещу Рамадан и Лисана в окръжния съд продължава с обяснения от двамата подсъдими и с разпит на свидетели.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via