Galaxy Note 8 – телефонът-феникс на Samsung

Това беше най-пагубното изтегляне на продукт в историята на индустрията с мобилни телефони. Сега – една година след фиаското с експлодиращите Galaxy Note 7, Samsung представи нова версия на гигантския си смартфон, съобщава ВВС.

Това вероятно беше напрегнат момент за компанията, която имаше катастрофална година. На първо място, самозапалващите се телефони накърниха имиджа на марката Samsung, а последвалият арест на шефа на компанията по обвинения в корупция нанесе нов удар върху репутацията й.

Но южнокорейската компания може да си позволи да е спокойна за Note 8. Защото още преди пускането на телефона в продажба рекордните й резултати и нарастващата цена на акциите й показват, че кризата от последната година не е разклатила здравите й основи.

Нещо повече, перспективите пред Note 8 изглеждат розови. Новата версия включва най-големия екран на телефон, наред с нови възможности за вършене на няколко задачи едновременно и задна камера с двоен обектив и оптичен стабилизатор на изображението.

Писецът S Pen, който върви с Note, е смятан за едно от ключовите предимства на Samsung, тъй като позволява да пишете четливо, дори когато екранът е мокър.

Първият Note, пуснат през 2011 г., даде началото на тенденцията с големите екрани. Но днес, с толкова много други гигантски телефони на пазара, Note 8 не изглежда необичайно. Един от проблемите за Samsung може да е как да го отличи от тълпата. Това също така е един от най-скъпите смартфони на пазара с цена от 869 паунда във Великобритания.

Телефонът обаче има лоялна армия от ревностни почитатели, които чакаха две години за ново устройство. Фил Ландър от Samsung Europe цитира проведено допитване сред потребителите, според което осем от десет анкетирани посочили думата „любов“ във връзка със смартфона им Note 7.

Три четвърти от участниците в допитването заявили,че това е най-добрият смартфон, който са имали някога.

Samsung положи усилия да вдигне достатъчно шум около Note 8 преди появата на най-новия iPhone на Apple, очакван пред септември, който вероятно ще грабне вниманието на потребителите. Samsung смята, че последователно е въвеждала иновации – от по-големи екрани до по-добри камери, преди конкурента си и вероятно се надява да привлече някои от потребителите на Apple.

„Беше доказано, че е почти невъзможно да накарате потребителите на iPhone да се откажат от телефона си“, казва Бен Ууд, анализатор на индустрията с мобилните телефони в CCS Insight. Това оставя нещата в положението им през по-голямата част от последното десетилетие, в което двете компании доминират пазара на мобилни телефони.

Миналата седмица бяха представени възродената Nokia и новият телефон Essential на основателя на Android Анди Рубин. Но едва ли някой от тях ще отнеме частица от продажбите или от печалбите, с които Samsung ще се сдобие от Note 8.

Драмата за Samsung не е приключила

Утре бившият ръководител на компанията Лий Джае-юн отново ще се яви в съда, като прокуратурата иска 12 години лишаване от свобода заради предполагаемото му участие в скандал с подкупи.

Но ако конкурентите на Samsung са се надявали, че компанията ще намали темпото, останали са разочаровани. Тя продължава да се развива и курсът й е непроменен от вихрушките в последната година.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via