fbpx

Френски генерал си ходи до вкъщи с военен самолет

За домашните си визити генералът е изразходвал 800 литра керосин на час, пише във френския хумористичен вестник Le Canard Enchaine

Изпълняващият длъжността командващ на френските ВВС ген. Ришар Ръбу беше обвинен, че използвал военен самолет, за да се прибира вкъщи през уикендите.

 

Ген. Ръбу е обвинен, че през миналата година 10 пъти е използвал самолет Alpha Jet за тези пътувания „до вкъщи“. При положение, че машината лети с около 1000 км/ч, тя може да преодолее разстоянието от 600 км. между местоработата му в Бордо и жилището му в Прованс за половин час. Пътуването по това разстояние с конвенционални методи – влак или кола, съответно би му отнемало 7 или 6 часа, а с пътнически самолет – около час.

За домашните си визити генералът е изразходвал 800 литра керосин на час, пише във френския хумористичен вестник Le Canard Enchaine.При елементарна аритметика може да се докаже, че генералът е изразходвал миналата година десетки хиляди евро на френските данъкоплатци за пътуванията си.

Информацията за своеволието на ген. Ръбу дойде, след като екипажът на малкия военно-транспортен самолет разкри, че в петък закарвали командващия до дома му, а в понеделник го взимали обратно. Новият министър на отбраната на Франция Флоранс Парли нареди да бъде извършено разследване по случая. И каза, че ще има „последствия“, ако бъдат потвърдени обвиненията в „злоупотреби с ресурси“.

Ген. Ръбу зае поста, след като през май почина тогавашния титуляр ген. Серж Суле.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x