fbpx

Фирмата, извършила ремонта на пътния участък, където стана тежката катастрофа с 16 жертви, отрече те да имат вина за инцидента

126

В писмо до медиите „Трейс Груп Холд“ АД пишат, че асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, въпреки че обектът е приет през 2016г. и затова не могат да носят отговорност как е поддържан в този период.

„Пътят е пуснат в експлоатация две години преди формалното му приемане. Гаранционните срокове обаче, както е регламентирано в Наредбата започват да текат от датата на подписване на Акт 16, което се случи през 2016 г. Рехабилитацията е осъществена, без да бъде спирано движението по тежкото трасе”, пише в писмото.

Компанията допълва, че Агенция „Пътна инфраструктура” е избрала фирма, която да поддържа пътя в този период, а техният ангажимент е свързан само с дефекти, които сa се появили в гаранционния срок.

„Длъжни сме да подчертаем, че цялото движение на тежкотоварни автомобили, след стартиране на ремонтите по АМ “Хемус“ се пренасочи през Искърското дефиле”, съобщават още от „Трейс Груп Холд“ АД.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...